2009-12-23

Sammanfattning av klimatmötet i Köpenhamn

Slutintrycket av resultatet från köpenhamn sammanfattas väl ganska bra av Anders Wijkman i Södermanlands Nyheter. Runt om i världen är media besvikna över bristen på beslut och/eller resultat av mötet. EU betraktar det hela som katastrof och tycker att Kina och USA ligger bakom att det blev så illa som det blev.

Vad är det så som gått så snett, varför är många så missnöjda, blev inget bra beslutat? Nä, egentligen inte. Här är misslyckandena, punkt för punkt. Här är några funderingar från 'folk i allmänhet' som kanske visar hur tankarna går hos en del av allmänheten.

Själv tycker jag att vi alla ska minnas vintern 09/10. Jag tror att om ett antal år kommer vi att blicka tillbaka och betrakta denna höst och vinter som en brytpunkt. Det är i år som klimatöverenskommelserna havererar trots att det kanske är sista chansen att klara oss helskinnade, i år tror jag också är en av de sista vita jularna vi upplever. Minns denna vinter!

BTW: Många "klimatmotståndare" påpekar att det faktiskt var mer is på nordpolen i år än förra året och det att vi har mer snö i år än förra året kommer många att se som ett tecken att klimatet inte alls är på väg att bli varmare. Suck!

Undrar om samma personer tror att det inte är vår och på väg att bli varmare för året bara för att ett par dagar i mars/april inte är varmare än de närmast föregående.

Inga kommentarer: