2010-03-11

Blandat

Finansministern är emot att ge kooperativ vindkraft bättre ekonomiska förutsättingar, trots att den kooperativa vindkraften är dyrare än elmarknadsel om man räknar med investeringskostnaden. Kan det vara av ideologiska skäl? Jag menar, kooperativ, det låter ju inte som vinstdrivande eller?

Svält, klimatförändringar och samhällsförsämringar drabbar kvinnor hårdast.

IPCCs klimatrapport ska granskas. En jätterapport med tusentals referenser har drabbats av några få felaktigheter vilket är ganska normalt. Allt som produceras innehåller fel, det man får göra är att se om helhetsbilden håller och jag tror en granskning är bra. Då får vi kanske tillräckligt tydliga besked för enklare påpeka allvaret i läget.

Fosforbrist riskerar hota tillgången på mat. Växterna behöver olika näringsämnen som kväve och kalium men även fosfor och fosfor bryts ur malm som det finns begränsade mängder av. Bristen riskerar uppstå så tidigt som om 25 år och kommer då att påverka livsmedelspriserna. Priset på fosfor har redan stigit kraftigt. Det vi behöver göra är att återvinna fosfor ur avfall och avlopp.

Inga kommentarer: