2009-09-30

Vad är du värd lille vän?

Förstatliga skolan! Sätt också som skolans första mål att utbilda elever och att stötta dem - både de som har det svårt och de som har det lätt. Ge skolverket krav att kontrollera skolor och befogenhet att klappa igen dem om de inte följer läroplanen.

Vad är det vi säger till våra barn när de inte får hjälp trots att de behöver det? Jo: "Vi har lagt de pengar vi anser dig vara värd på dig, du är inte värd mer.". Sen spårar det ut ordentligt och då kan vi kanske hjälpa dem. Tidig hjälp ger tidigare resultat och i långa loppet lyckligare människor och lägre kostnader - det tror jag i alla fall.

Som tur är finns det de som skaffar sig råd även i dåliga tider. (ironi)

Ibland tänker jag på att vi - alla till mans - är delaktiga i penningjakten. Ta till exempel peinsionsplaceringarna. Vi vill alla säkra ålderdomen, vi vill alla ha det bra och känna trygghet. Det ska vi göra genom att (delvis i alla fall) välja rätt pensionsplaceringar. Hur placerar vi då? Jo, hos dem som ger mest pengar, de som har högsta vinsterna. Ofta - till och med oftast - utan särskillt mycket tanke på att vi därmed själva är en del av den oeftertänksamma jakten på maximal avkastning.

Inga kommentarer: