2009-09-17

En lista länkar jag ska läsa igenom senare...

Allt fler barn utnyttjas och/eller exponeras i sexuella syften enligt FN. Hur ska vi få stopp på det?
Antibiotikaresistensen ökar bland bakterierna. Vi slösar med de försvar vi har och alternativen är få och osäkra. Hur många känner till hur farliga infektioner var innan vi hade fått penicillinet?
Ökande problem med resistenta bakterier och bristen på nya effektiva antibiotika.
Varje år dör 25000 EU-medborgare till följd av multiresistenta bakterier. Infektioner med sådana bakterier ger årligen ökade sjukvårdskostnader och produktivitetsbortfall på minst 1,5 miljarder Euro i EU. Samtidigt utvecklas oroväckande få nya antibiotika. Särskilt allvarlig är bristen på framtida preparat mot multiresistenta gramnegativa bakterier t.ex. av typen ESBL som är ett kraftigt och snabbt växande problem i Sverige och globalt.
...
Resistenta bakterier är enligt ECDC ett av de största hoten mot folkhälsan i EU.
Giftiga rester från rening av smutsig olja dumpas i Elfenbenskusten, många dör och massor blir redigt sjuka. Det finns de som menar att vi inte utnyttjar fattiga länder...
Det är de rika länderna som har stått för utsläppen som orsakar klimatförändringen, men det är de fattiga som får betala.
KD hoppar på något slags populism. Visst ligger det något i kritiken mot etablissemanget/kultureliten men jag tycker de tar i väl mycket och spelar på lite obehagliga toner.
Beslut för klimathänsyn fattas ibland på felaktiga grunder. Man väljer t.ex. att fokusera på CO2 när det kanske är viktigare att koncentrera sig på metan.
EU enigt om bankbonusar.
Flickan bakom krigsbilden berättar
Kraftigt höjda försäkringspremier hotar ägare till hus som ligger nära havet, Vänern eller andra sjöar och vattendrag där klimatförändringarna kan ställa till problem.
Filmen Bananas!* om Dole och bananarbetare Bakgrund Trailer
Sopfartyg kan ha sänkts av maffian
Aftonbladet ensam om konsekvent SD-bojkott
Rika länder måste agera mot klimathot
Volvo bygger om C30 till elbil
Myt att dagissmittorna förebygger allergier
Vi kanske behöver lite mer ekonomisk kris? Krisen får i alla fall utsläppen av växthusgaser att minska.

Inga kommentarer: