2010-01-29

Pseudovetenskap, vetenskap och anställningstrygghet

Homeopati är bluff. I alla fall har det inte bevisats ha större effekt än placebo. För att ytterligare visa det och för att väcka uppmärksamhet kring homeopatibluffen kommer ett stort antal skeptiker i främst England, USA och Kanada att "överdosera" homeopatiska medel.

Läkaren som felaktigt påstod att MPR-vaccin kunde ge upphov till diverse biverkningar som t.ex. autism är på väg att få sitt tillstånd att verka som läkare indraget.

Vi är inte människor, inte bara i alla fall. Vi lever i symbios med virus, eller åtminstone har vi deras arvsmassa inblandad i vår. Utan den klarar vi oss inte.

Även om det är vägverket det skrivs om i denna artikel är det inte bara de som verar sätta i system att göra sig av med anställda och ersätta dem med inhyrd personal. Något som sätter anställningsskyddet ur spel och öppnar upp för godtycke på arbetsmarknaden. Självklart förstår jag att vi behöver både konsulter och inhyrd personal för att täcka upp arbetstoppar och kompetenstoppar. Men när personalen ersätts med inhyrda är något snett.

Härligt! Renodla universitet och högskolor att syssla med forskning och akademisk utbildning. Hobby, praktiska kurser och hantverk - som i och för sig är viktiga - har andra arenor.

Jaja... Vi vet alla att säkerheten för bank- och korttransaktioner över nätet inte är bra.

Våra försök att hålla foder och grödor fria från GMO inom EU lyckas inte riktigt. Det känns lite lustigt att det är så när man tidigare hånats för sin åsikt att GMO kommer att sprida sig. "Vad var det jag sa!" är ju ingen höjdare att dra till med men...

Inga kommentarer: